Séria sprchových žľabov a roštov Alcaplast

Sprcha – miesto ktoré poskytuje mnohým ľuďom zaslúžený výdych po ťažkom dni. Ako vyšperkovať svoj sprchový kút tak aby som sa cítil pohodlne, ľahko ho vyčistil a udržal pri tom nadčasový dizajn? Čo tak miesto klasickej sprchovej vaničky použiť sprchový žľab ?

Už dlhšiu dobu aj na Slovenský trh prenikajú rôzne technické novinky, ktoré zavádzajú nové štandardy našich kúpeľní. V tomto krátkom článku vám predstavíme vlastnosti a prednosti použitia sprchových žľabov.

Čo je to sprchový žľab?

Sprchový žľab je lineárny odtok, ktorý sa používa ako náhrada klasickej sprchovej vaničky. Toto riešenie odvodnenia sprchy tvorí samotný sprchový žľab a kryt ktorý ho zakrýva a je aj po inštalácii viditeľný v kúpeľni. Žľaby majú rôzne stavebné výšky, dĺžky a prietoky preto preto je možné ich použiť v rôznych situáciách. Rošty ponúkame taktiež v rôznych prevedeniach, rozmeroch aj dizajnoch, takže si každý môže nájsť taký, ktorý presne ladí s ostatnými doplnkami kúpeľne. Pri voľbe tohto riešenia odvodnenia je potrebné dbať predovšetkým na kvalitu hydrogenizácie sprchového kútu ako aj na správne vyspádovanie plochy sprchového kútu smerom k žľabu.

Prečo použiť práve sprchové žľaby?

Základnou prednosťou je ľahký a prispôsobivý dizajn. Žľaby môžete použiť v pevných walk-in sprchových stenách ako aj v krídlových alebo posuvných sprchových kútoch. Rôzne dĺžky žľabov dovoľujú presne si prispôsobiť rozmer sprchového kútu nezávisle na ponúkaných rozmeroch vaničiek. Podlaha kútu môže plynule nadväzovať na podlahu v kúpeľni bez nutnosti prahov alebo iných predelovacích prvkov. Zo samotného žľabu bude viditeľný len krycí rošt, ktorý je dostupný v rôznych farebných aj tvarových prevedeniach. Dokonca je možné ho zakryť výrezom dlažby alebo mozaiky pričom viditeľná ostatne len tenká špára určená na odtok vody. Žľaby sú dostupné v rôznych stavebných výškach od od 55 do 85 mm, pri prietokoch 35 až 60 l/min. Preto je možné ich použiť pri novostavbách, rekonštrukciách alebo v bytovkách.

Ak tieto informácie vo vás začali rezonovať, neváhajte a kontaktujte nás.  Možno práve teraz preklínate svoju starú sprchu, vieme že to niekedy bolí ale treba si povedať pravdu a pohnúť  sa ďalej. Posuňte sa ďalej k niečomu nevinne novému. Niečomu čo vás odzbrojí svojim dizajnom a priklincuje k sebe vaše myšlienky vďaka svojím výhodám. Popustite uzdu fantázie, nechajte svoje nápady plynúť silou pary, rytmom duše, priamo k vám a nechajte sa zmiesť smršťou novej inšpirácie.

Nezabudnite, že v našich kúpeľňových štúdiách sa žiadna brána pre vami nezatvára. Zostava našich dizajnérov sa teší na vašu návštevu a rada vám podarí!