Urobte dojem mramorovým vzorom

Keď vstúpite do miestnosti, ktorá má povrchy so vzorom mramoru, urobí to na vás dojem. No skutočný mramor je vecou len pre tých najbohatších. Prečo však zbytočne platiť viac, keď obklady a dlažby so vzorom mramoru urobia rovnaký dojem a splnia rovnakú funkčnosť? Do jedného bytu v Bratislave, ktorý navrhovalo architektonické OVA studio, sme takéto riešenie aplikovali. A byt sa tak páčil, že si už zahral aj v televíznej reklame.

Špecialisti oddelenia projektov v K.R.T. vytvárajú netradičné riešenia nielen pre developerské projekty, firmy, alebo hotelierstvo. Ich rukopis môžete nájsť aj v mnohých domácnostiach. Stačí, keď sa kreativita dizajnového štúdia spojí s našimi skúsenosťami a širokým výberom. A unikátne riešenie je na svete.

Keď na veľkosti formátov záleží

Dlažby vo veľkoformátových rozmeroch si už niekoľko rokov držia veľmi veľkú a stále rastúcu popularitu. V moderných a veľkokapacitných skladoch K.R.T. nájdete na dodanie pre váš projekt aj veľké formáty dlažieb s hrúbkou 6 mm. Tie sa dajú využiť ako jednoduché a nadčasové obklady. Takéto veľké formáty, ukladané na mieru do navrhnutého priestoru, dokážu vytvoriť miestnosť, ktorá dýcha svojou osobitosťou. Ak k tomu pridáte povrchovú úpravu na nerozoznanie od pravého mramoru, asi budete musieť nejednej návšteve vysvetľovať, že to, po čom obdivne prechádzajú rukou nestálo tak veľa, ako sa zdá. No vizuálne nespoznáte rozdiel.

Mramorový kuchynský pult aj zadná stena linky

V bratislavskom byte našli veľkoformátové obklady kreatívne použitie aj na kuchynskom pulte. Pri použití rovnakého materiálu na zadnú stenu kuchynskej linky sa dizajnérom z OVA studio podarilo vytvoriť veľmi moderne, čisto a jednoducho pôsobiaci priestor. Nebolo však potrebné robiť kompromisy v praktickosti – povrchy sa ľahko udržujú, čistia a sú vysoko odolné voči poškodeniu.

S mramorovým efektom do kúpeľne aj šatníka

V tejto realizácii sa s mramorom stretnete doslova na každom kroku – nemáte však pritom pocit, že by to silno udieralo do očí. Mramorový dizajn obkladu bol použitý v šatníku, kde tvorí štýlové pozadie steny s praktickou údržbou. No a v kúpeľni ho nájdete tiež. Veľké formáty vám doslova zdvihnú zrak pri skúmaní, kde až ich veľkosť končí. Všetky štyri elementy (kuchynský pult, kúpeľňa, obklad steny kuchynskej linky a šatníka) jemne a jednoducho prinášajú to najmodernejšie a najpraktickejšie, len za zlomok ceny v porovnaní so skutočným mramorom. Obyvateľov bytu však skutočné docenenie kvalít tohto povrchu ešte len čaká počas denno-denného života.

Neopakovateľné vzory

Obávate sa, že opakujúci sa vzor na veľkom formáte nebude vyzerať pri konečnej aplikácii dobre? Tieto starosti môžete úplne vypustiť z hlavy. Vďaka digitálnej potlači je na veľkoformátových obkladoch a dlažbách vždy iný vzor. Dajú sa pritom použiť na milión spôsobov a byt v Bratislave je len zlomkom ich potenciálu. V K.R.T. sú neštandardné riešenia našou špecialitou a kolegovia z oddelenia projektov našli v kreatívnej realizácii svoju vášeň. Tú budú radi zdieľať aj s vami a tak nás neváhajte kontaktovať – a vytvoríme spolu už dnes priestory zajtrajška.