LARGA – dlhá, široká a bystrozraká kolekcia pre vašu kúpeľňu

Aké prívlastky by ste dali svojej vytúženej kúpeľni? Ak sa medzi vašimi slovami objavia slová ako moderná, elegantná, spoľahlivá, funkčná, štýlová a prispôsobená mojim potrebám, potom ste pri produktovej rade LARGA od Cersanitu na tom správnom mieste.

LARGA znamená v preklade zo španielčiny „dlhý“, čo je zoznam vlastností charakterizujúci túto kolekciu. Zároveň slovo „largo“ v taliančine znamená široký – tak ako výber komponentov tejto rady na to, aby ste si ňou svoju kúpeľňu kompletne zariadili. Bez ohľadu na to, či je vaša kúpeľňa dlhá, alebo široká, s kolekciou LARGA bude vždy potešením pre oko bystrozrakých ľudí. A tak sme sa z kúpeľní dostali do rozprávky – kto by ale nechcel mať rozprávkovú kúpeľňu?

Praktickosť a jednoduchosť

Pri výbere kúpeľne môžete pri je finalizácii naraziť na jeden zásadný problém. Jednotlivé vybrané prvky k sebe nebudú ladiť, pasovať, alebo na seba nadväzovať. LARGA modulovo spája prvky kúpeľne s jeho nábytkom a doplnkami v jednom systéme. Jednoducho povedané, s touto kolekciou vám „všetko sadne“. LARGA ponúka kúpeľňový nábytok, umývadlá, toalety, vane, sprchovacie kúty a celý rad kúpeľňového vybavenia. Ak vám to však pripomína časy, kedy jedna kúpeľňa vyzerala rovnako ako druhá, opak je pravdou. Personalizácia vládne trendom aj v Cersanite a tak si vyberiete mnohé farebné varianty a prevedenia presne podľa vašich predstáv.

Modulárny nábytok

Aj v nábytku si môžete vybrať a kombinovať tak, aby ste s kolekciou LARGA všetko prispôsobili veľkosti a štýlu vašej kúpeľne. Nábytok LARGA je dostupný v troch farbách: univerzálna biela, šedá a modrá. K tomu si vyberiete prepracované detaily, napríklad rôzne typy rukoväte a nožičiek v striebornej, čiernej, či zlatej farbe. Kúpeľňové dosky sú dostupné v piatich farbách: biela, šedá, modrá, biely, či čierny mramor a zároveň v siedmich dĺžkach: 60, 80, 100, 120, 140, 160 a 180 cm. Kolekcia ponúka aj rôzne typy podpultových skriniek s mnohými šírkami a funkciami a závesný nábytok vrátane zrkadlových a otvorených skriniek. Všetky skrine sú vybavené so systémom mäkkého zatvárania Soft Close.

Nábytkové dosky sú vyrobené technológiou AQUASAFE. Vďaka dodatočnej impregnácii so silnou antifungálnou modifikovanou hustotou platní sú tieto prvky odolnejšie voči absorpcii vody a vlhkosti v kúpeľni. Nábytok LARGA je dostupný v zmontovanom prevedení.

Charizmatické detaily

Pri dizajnovaní kúpeľne sa vám ľahko stane, že pri použití tlmených farieb stien, obkladov, podláh a nábytku zapôsobí výsledný dojem nudne. Vyhnúť sa tomu môžete tým, že zapojíte profesionálnych dizajnérov kúpeľní z K.R.T., ktorí denne žijú tvorbou kreatívnych dizajnov a vedia, na čo si treba dať pozor a akými detailmi sa nude v dizajne vyhnete. Ak však chcete jednu radu, potom by to určite bol dôraz na malé detaily. Tie dodajú miestnosti výraznosť a dynamickosť, ale nebudú pôsobiť ako klišé. Dobre zvolené nábytkové úchytky z kolekcie LARGA sú pre túto úlohu ako stvorené. Vybrať si môžete z troch farebných variantov.

  • Ak si zvolíte kovania v rovnakej povrchovej úprave, oplatí sa vybrať klasický lesklý chróm. Bude pôsobiť elegantne a štýlovo.
  • Ak obľubujete čierne doplnky, zvolíte tmavé batérie v matnom čiernom prevedení. Interiér bude pôsobiť dôstojne a pritom moderne.
  • Pre trochu extravagancie a luxusu do kúpeľne siahnite po zlatých úchytkách. Doplnia čoraz obľúbenejšie kovania v rovnakej farbe, ale aj výrazné prírodné drevo.
  • Podobnú úlohu ako úchytky môžu zohrať aj nábytkové nožičky z kolekcie LARGA, ktoré ponúkame tiež v troch farbách na výber: strieborná, čierna a zlatá.

Umývadlá a WC LARGA

Tenké steny, hladké povrchy a jemné línie štvorca, obdĺžniku, oválu, či kruhu. Takto si predstavte umývadlá na kúpeľňovej doske z kolekcie LARGA. Obrovská variabilita tejto kolekcie nezabúda ani na tých, ktorí preferujú klasické umývadlá s obdĺžnikovým tvarom. K nim boli na mieru navrhované umývadlové skrinky pre maximalizáciu využitia priestoru. Okrem šírok 50, 60, 80 a 100 cm si pre menšie priestory, ako je toaleta v byte, môžete vybrať aj rozmer 50 × 22 cm, určený pre inštalácie s vyhradenými skrinkami pod umývadlom.

WC

Toaletné výrobky z kolekcie LARGA majú efektívny dizajn bez dutín, čo má pozitívny vplyv na údržbu, čistotu a estetický dojem celej kúpeľne. Séria LARGA zahŕňa závesné misy a bidety v dvoch moderných geometrických variantoch: štvorcovom a oválnom. Nový dizajn dosiek má inovatívnu formu s veľmi tenkým vekom – len 3,8 cm. Je vyrobený z odolného materiálu duroplast. WC sedátka LARGA SLIM WRAP sú vybavené funkciou voľného zostupu a systémom ľahkého odobratia jedným tlačidlom, čo značne uľahčuje údržbu.

Sprchové kúty a vane LARGA

Nikdy nekončiaci boj medzi milovníkmi sprchy a kúpeľa vyriešila kolekcia LARGA ponukou pre všetkých. Vzhľad klasického sprchového kútu si určíte sami – môžete si vybrať čiernu alebo chrómovú povrchovú úpravu profilov. Ak preferujete otvorené, takzvané walk-in kúty, aj tu nájdete LARGA riešenie a od zvyšku miestnosti vás môže deliť len tabuľa skla vyrobeného z hrubého, extrémne odolného tvrdeného skla  s ochranným povlakom CleanPro, ktorý zabraňuje znečisteniu vodným kameňom a nečistotami.

Vo vaniach LARGA si užijete komfort vďaka ergonomickej chrbtovej opierke a to pri vlastnom výbere geometrického vzorca vane. LARGA ponúka ten najužší okraj vaní na trhu, len 10 mm. LARGA vane si vyberiete v 5 veľkostiach, od 150 cm do 190 cm. Pri dlhších prevedeniach je odtok vody umiestnený presne v strede, aby ste si pohodlný relax v horúcom kúpeli mohli dopriať dvaja súčasne. A LARGA vo svojej komplexnosti myslela aj na možnosť dvojprvkovej posuvnej zásteny z rovnakej kolekcie. Jedno posuvné krídlo umožňuje nastaviteľnú šírku vstupu do vane. Použitie stĺpového závesu vám dovoľuje zložiť zástenu na stenu z oboch strán v rozsahu 180 stupňov, čo umožňuje neobmedzený prístup do kúpeľa.

Technológie, o ktoré sa môžete oprieť

Ak vás k tomu, aby ste si zakúpili kolekciu LARGA nepresvedčila jej všestrannosť, máme tu ešte niekoľko technologických vychytávok, ktoré vás možno priklonia na stranu Cersanitu. Pokiaľ sa obávate pevnosti tenkých hrán keramiky, tak vedzte, že Cersanit ju vyrába pomocou technológie ROCKLITE. Táto zmes hliny, živca a piesku je jedna z najodolnejších proti poškriabaniu pri zachovaní plasticity a je neprekonateľná proti nárazu.

V kúpeľni sa okrem toho každý deň objaví množstvo škodlivých baktérií. Šíria sa rýchlo – jedna baktéria stačí na to, aby ich po 24 hodinách bolo 8 miliárd, ak na to majú správne podmienky. No v kolekcii LARGA takéto podmienky baktérie nenájdu. Je totiž vyrobená s použitím technológie SILVER PROTECT. Vďaka aktívnym iónom striebra funguje povrch antibakteriálne a vy tak môžete výrazne znížiť množstvo používaných chemických čistiacich prostriedkov. Ióny striebra sú samozrejme úplne bezpečné pre zdravie a poskytujú spoľahlivú ochranu a bezpečnosť počas celého životného cyklu produktu.

V záchodových misách je použitá ďalšia z technológií – CLEAN ON. V skratke ide o bezrámovú technológiu, ktorá odstránila problematickú zónu pod okrajom záchodovej misy. Kedysi bol tento priestor rajom pre mikróby. V produktoch s technológiou CLEAN ON vyzerá všetko inak. Nie je tam priestor do tmavých, neprístupných zákutí. Nič sa tu nedá ukryť, keďže okraj misy plynulo prechádza do jej vnútra.

A v neposlednom rade – LARGA je tu pre všetkých, ktorým záleží na životnom prostredí. Vďaka technológii Perlator Cersanit Water Save dostanete z kohútika silný a výkonný prúd obmedzený na 6 litrov za minútu. Technológia prevzdušňuje vodu a opticky zvyšuje objem prúdu. Výsledkom je menej vody pri rovnakých denných činnostiach ako je umývanie rúk, či zubov. Pri používaní systému Water Save v umývadle či sprche ušetríte 40% – 60% vody. Iba počas rannej toalety môže jedna osoba znížiť svoju spotrebu vody približne o 3 200 litrov vody ročne. A to šetrí nielen planétu, ale aj vašu peňaženku. A robí vašu kúpeľňu tou najmodernejšou zo všetkých.