Kolekcia Patina

Dlažby s voskovým efektom

Kolekcia Patina od talianskeho výrobcu Ragno je netradičnou gresovou dlažbou, ktorá prepracováva efekty rôznych materiálov a ponúka možnosť pokládky v interiéroch i exteriéroch.

Súčasný farebný sortiment strieda neutrálne odtiene s jasnými odtieňmi, ako je červená/tehlováMarsala, pre aplikácie na podlahách alebo stenách, ktoré sa atraktívne spájajú do rôznych štýlov.

Tri hlavné prednosti dlažby Patina

Univerzálnosť

Dlažby kolekcie Patina majú distingvovanú nepravidelnú textúru príjemnú na dotyk, ktorá sa hodí k pokládke ako na podlahu, tak i ako na stenu ako obklad. Táto gresová dlažba sa vyrába aj v hrúbke 2cm, čo umožňuje suchú inštaláciu v tráve, piesku, štrku či na terče. Kolekcia ponúka rozmanitosť rektifikovaných formátov v 1cm húbkeod stredných až po veľké (30×60, 60×60, 75×75, 120×120 a 75×150 cm) a šesť farieb (vrátane pútavej farby Marsala).

Originalita

Patina prináša neobvyklý dekoratívny efekt, ktorý presahuje súčasné trendy interiérového designu v podobe dreva a betónu. Rôzne odtiene dlaždíc vyvolávajú najrôznejšie vizuálne efekty od opotrebovanej živice cez starú terakotu až po dúhový kov. V kombinácii s voskovým hodvábnym povrchom vytvára jedinečný designový efekt, výrazný na pohľad i na dotyk.

Rozmanitosť

Pri šiestich jednoliatych odtieňoch sú súčasťou kolekcie tiež dvojfarebné dekory rezaná vodným lúčom a miniatúrnou mozaikou v klasickom i pop-artovom štýle. Patina vďaka širokej škále produktov ponúka riešenie ako pre moderné industriálne interiéry, tak pre milovníkov klasiky a vintage štýlu. Kolekcia nájde svoje uplatnenie nie len v bytoch, ale výborne sa vyníma i v obchodných priestoroch ako sú kancelárie, obchodné centrá, reštaurácie, bary či hotely a nepochybne aj terasy.