Séria dlažieb ItalgranitiLIVE použitá nie len na stenu alebo podlahu

Môže byť podľa vás séria dlažieb ItalgranitiLIVE použitá nie len na stenu alebo podlahu, ale aj ako funkčný doplnok a materiál na kúpeľňový nábytok? Určite áno. Značka Italgraniti prišla s novým konceptom a bezpochyby si ho obľúbia tí, ktorí si potrpia na perfektnom súlade štýlu a dokonalom dizajne spojenom s funkčnosťou. Táto nápaditá kolekcia kúpeľňového nábytku a doplnkov zahŕňa viacero typov umývadiel, elegantné sety skriniek s umývadlom, menšie skrinky, sprchové vaničky a poličky. Jednotlivé komponenty sú vyrábané ručne a detailne prepracované. Ako iste viete, malé rozdiely medzi jednotlivými výrobkami sú považované za dôkaz toho, že každému jednému výrobku sa venovali ľudské ruky. Na nábytku sú použité časti vyrezané z obrovskej dlaždice zo série Mega a preto je povrch dielu jednoliaty bez rušivých medzier.

Dlažba Mega

Na veľkosť dlaždíc upozorňuje už názov tejto série (Mega) – rozmer 160 x 320 cm alebo 260 x 120 cm nezostane bez povšimnutia. Napriek tomu, že dlaždica má hrúbku 6 mm, má rovnaké praktické vlastnosti ako výrobok s bežnou hrúbkou. Materiál je neabsorbujúci, odolný voči chemikáliám, necitlivý na UV žiarenie, odolný voči plesniam a ľahko sa čistí. Výhodou je nižšia hmotnosť a univerzálnosť. Využiť sa dajú v plnom rozmere vo veľkých priestoroch a v exteriéri alebo sa z nich vyrežú menšie diely na kúpeľňový nábytok a doplnky.

Každá doska má iný vzor a v súlade s poslednými trendmi zachováva a zdôrazňuje fakt, že príroda je jedinečná. Dôkazom toho sú žilové vzory, hmatové detaily, početné varianty a odtiene farieb. Mega ukážkovo spĺňa požiadavky súčasnej architektúry a posúva potenciál architektonického dizajnu na vyššiu úroveň.

Set skrinka s umývadlom

Set je zaujímavou kombináciou skrinky s viditeľným kovovým rámom a umývadla „vystrihnutého z dlažby“. Koncept patrí pod Aqua Project. Navrhlo ho štúdio Centro Stile Milano Architetti a svedčí o osobitnom prístupe a rozsiahlej univerzálnosti značky Italgraniti. Jednoduchý hranatý tvar a kombinácia prírodných materiálov tvoria eleganciu, sofistikovaný dizajn a komfort. Porcelánové kameninové umývadlo je vsadené do kovovej konštrukcie poličky s dutinou a vďaka tomu vzniká vkusný minimalistický nábytok. Dôležitým detailom je na prvý pohľad ukryté zrkadielko – vysúva sa na princípe push-pull. Vhodný set pre vás si môžete vybrať z troch variantov vo viacerých farebných prevedeniach.

Umývadlá

Najvhodnejšie umývadlo pre vás si môžete vybrať šiestich typov. Jedno-umývadlo a dvoj-umývadlo typu Flat a Groove majú hranatý tvar a špecificky vyriešený odtok vody. Flat je navrhnuté tak, že voda steká po doske smerom k jej obvodu a to vytvára krásny scénický efekt. Groove má spodnú dosku mierne naklonenú na jednu stranu a voda steká smerom k odtoku v štrbine. Ak si vaša kúpeľňa žiada dominantný prvok, zvoľte voľne stojace umývadlo Block. V priestore pôsobí ako elegantná socha. Má obdĺžnikový prierez a samotná misa umývadla je dostatočne hlboká, tvorí 1/4 tohto kusu nábytku. Výber z umývadiel šikovne dopĺňa jednoduché a štýlové mini umývadlo Basin.

Sprchové vaničky a doplnky

Sprchové vaničky a iné doplnky majú celý povrch z tejto kvalitnej porcelánovej kameniny. Vaničky, rovnako ako umývadlá majú charakteristicky vyriešený odtok vody – Flow s odtokom a spádom na boku a Drop so spádom smerom do stredu vaničky. Po praktickej stránke čistenie a údržbu uľahčuje odnímateľná drenážna mriežka. Vďaka ručnej výrobe je možné dĺžku vaničky prispôsobiť podľa vašich predstáv od 70 cm až do 250 cm. Poličky a skrinky majú elegantné tvary, vyvážené proporcie a preto sú skvelou bodkou za procesom zariaďovania vašej dokonalej kúpeľne.

Využitie takéhoto nábytku v kúpeľni vám určite zosúladí celú miestnosť vrátane obkladov na zemi a na stenách. Keďže sú tu kombinované prírodné materiály a farby, máte veľa možností ako túto kolekciu využijete a ktorý dizajnový štýl si zvolíte. Samozrejme aj naši skúsení predajcovia sú k dispozícii a radi premenia vaše predstavy o novom alebo vynovenom domove na skutočnosť.