Rozpustite svoje starosti vo vani

Pandémia koronavírusu nás naučila, že sa na niektoré služby, ako napríklad wellness, už nemôžete spoľahnúť tak, ako sme boli zvyknutí. Na druhej strane sme našli cesty, ako si tieto služby dopriať doma. Na konci dňa, najmä počas studených dní roka, nie je nič príjemnejšie, ako sa ponoriť do horúcej vane a dopriať si chvíľu len pre seba.

Kým deti napustenú vaňu milujú, ako dospelí sme si v rýchlom slede udalostí dňa odvykli na ten uvoľňujúci pocit, keď sa telo ponorí do teplej vody. Rýchla sprcha je riešením hygieny tela, no pomalá vaňa je hygienou aj pre psychiku. Ak plánujete stavbu či prestavbu kúpeľne, vaňa by mala byť, najmä ak máte v živote stres, jej nedeliteľnou súčasťou.

Zdravotné výhody kúpania vo vani

Áno, sprchovanie minie menej vody, než napustená vaňa. No koľkokrát ste sa už pristihli, že na seba ešte stále nechávate dlhú dobu tiecť teplú vodu, odmietajúc opustiť to príjemné teplo, ktoré oblečenie, ani perina neposkytne? Vedci potvrdili, že pol hodinová horúca vaňa poskytne uvoľnenie, ktoré pomôže bojovať s depresiou. Telo vyplaví serotonín, vďaka ktorému budete lepšie znášať výkyvy nálad a tiež sa pripraví na pokojnejší spánok. Teplý kúpeľ pomôže tiež so stuhnutým svalstvom, ktoré vzniká najmä dlhodobým sedením pred počítačom, či za volantom, ako aj jednostranným preťažovaním pri práci. Všetko to uvoľnenie sa ešte znásobí, keď do vane prisypete soľ na kúpanie. Príjemnú arómu si môžete dotvoriť sviečkami, či tlmeným svetlom. Aj pri vani však platí – všetkého veľa škodí. Vaňu si doprajte raz, či dvakrát týždenne. Častejšie kúpele môžu príliš vysušiť pokožku. Podobne neplatí, že vyššia teplota rovná sa vyšší relax. Príliš horúci kúpeľ môže skôr priniesť závrate a diskomfort.

Vaša chvíľka osamote

Odborníci radia – vo vani by mala byť vaša chvíľka osamote. Možno sa celý deň nevyhnete povinnostiam, požiadavkám detí či pomáhaniu okoliu. Ale na to, aby človek mohol pomáhať druhým, potrebuje sám občas dobiť baterky. A vaňa je ten skvelý moment, kedy necháte myseľ v režime denného snívania a neprijímate žiadne informačné vnemy. Naopak, precítite svoje telo, spomalíte a začnete pomalšie a zhlboka dýchať. Unikajúca para pomáha s dýchacími cestami v našich často presušených interiéroch. Hladiny vašich stresových hormónov klesajú a telo sa cez otvorené póry na pokožke zbavuje toxínov. Chladnejšia sprcha na záver pomôže vybalansovať prirodzenú telesnú teplotu a po dobrej vani je najvhodnejšie už len čítanie v posteli, či rovno spánok.

Čierna je nová biela

Že vaňa zaberá veľa priestoru? Príďte sa poradiť s odborníkmi v K.R.T. Ukážu vám množstvo riešení, ktoré vás prekvapia a tento stereotypný názor tak rýchlo zbúrate. Veľa z riešení uvidíte spojených so značkou Ravak. Tento český výrobca a spoľahlivý dodávateľ nechýba v našej ponuke rok čo rok pri širokom výbere sprchových kútov, vaničiek a dverí, sprchových zásten a najmä vaní. Práve vane od tohto dodávateľa dostanete s celoživotnou zárukou.

A keď už sme zbúrali jeden stereotypný názor, prečo k nemu nepridať ešte jeden? A síce ten, že vaňa musí byť biela. Dnes je to dokonca už naopak – a veľmi trendovými sa stávajú vane, ktoré sú z vonkajšej strany čierne. Týmto vaňa strhne na seba v kúpeľni pozornosť a pripomenie vám, že ste už dlhšie nemali relaxačný kúpeľ. Vaňa Freedom W pritom kombinuje výhody klasickej vane s tými samostatne stojacimi. Na pohľad totiž stojí samostatne a jej oblé krivky vás zvádzajú na kúpeľ. Pri stene však máte k dispozícii širší lem, čím rieši problém solitérnych vaní s odkladaním všetkého potrebného.

Výber od a po Ypsilon

Naše veľké skladovacie priestory, prepracovaná distribučná sieť a skvelé vzťahy s dodávateľmi vám pomáhajú, aby ste si v K.R.T. vedeli vybrať aj zo širokého výberu vaní. Ak vám romantická predstava samostatne stojacej vane nejde z hlavy, aj tu má pre vás Ravak riešenie. Dizajn vane Ypsilon dostal meno podľa svojej siluety. Nielenže sa v priestore vyníma, ale je navrhnutá veľmi praktickým spôsobom. Rozpínanie v oblasti ramien vám umožní uvoľniť krk a hlavu si oprieť o jej okraj. Dostatočná hĺbka ponorí celé vaše telo do wellnessu u vás doma a širšie okraje priam vyzývajú, aby ste si na ne uvoľnene vyložili ruky. Táto poloha a teplý kúpeľ vám dajú zabudnúť na starosti i čas a na niekoľko desiatok minút budete môcť byť opäť úplne slobodní.