Obklad a dlažba, ktorej sa zaručene budete chcieť dotknúť

Asi nikto z nás nemá rád, keď sa nechá oklamať vizuálnym dojmom. No aj v tomto pravidle existuje jedna výnimka. Volá sa LUCE a po tom, čo sa na tento obklad a dlažbu pozriete, vám zaručujeme, že sa pozriete ešte raz – a potom znova. A čoraz viac sa vám to bude páčiť a budete sa toho chcieť rukou dotknúť.  

Pri dlažbách a obkladoch hrá vizuálny dojem veľkú váhu. Práve preto sú dlažby s imitáciou dreva také populárne. Je to jeden z vizuálnych trikov, ktoré oklamú mozog. Čakáte drevo, no dotknete sa kameňa. Vizuálna skúsenosť vám jednoducho nehrá s tou dotykovou. Taliansky výrobca dlažieb a obkladov, ARIOSTEA, prišiel na trh s úplnou novinkou, ktorá má veľmi podobný efekt. Ten však zdanlivo reliéfny, 3D povrch, projektuje na hladkú dlažbu a ponúka tak nielen fascinujúci dojem z obkladov, ktorých sa každý bude chcieť dotknúť, ale aj zaujímavú hru so svetlom a vašim vnímaním povrchov.

Sila svetla využitá naplno

Kolekcia LUCE of ARIOSTEA je hrou. Hrou svetla, ktoré sa láme, zvýrazňuje, ktoré tvaruje a dodáva priestoru život. Ak ste už niekedy pracovali s interiérovým dizajnom, viete, že je to práve svetlo, ktoré dokáže celý priestor oživiť, pretvarovať, pozdvihnúť a zohriať. Teraz si predstavte, že váš obklad a dlažby sa so svetlom hrajú už vo svojej podstate. Zakaždým, keď sa zmení smer svetla z okien, keď svetlo prenikne cez otvárajúce sa dvere, či vždy keď zasvietite lampu – vaša dlažba a obklad vám vymodeluje trochu iný priestor. To všetko vďaka tomu, že LUCE je na pohľad reliéfna, no v skutočnosti na dotyk úplne hladká dlažba a obklad. Spojiť môžete podlahu so stenou, línie reliéfu do seba nechať zapadnúť, alebo ich poukladať protismerne – nikdy z nich však nebudete chcieť spustiť oči. Priestor sa vám s LUCE bude prihovárať a odhaľovať každý deň inú tvár a vám sa tak nikdy nezunuje.

Z dlaždice eko-aktívny materiál

Ako ste si už isto predstavili, výhodou tohto hladkého povrchu je jeho údržba. Reliéfne povrchy sú nádherné, no sú nočnou morou praktického života po tom, čo sa na nich usadí prach a nečistoty. Na hladkom povrchu s dojmom reliéfu to však máte od základu vyriešené. Tu sa však z ARIOSTEA nezastavili. Hoci je tento typ obkladov a dlažieb novinkou, použité materiály sú už desaťročím otestované a certifikované povrchy. Využívajú patentovanú technológiu s názvom ACTIVE SURFACES®, ktoré menia obyčajnú dlaždicu na eko-aktívny materiál. K tomu dochádza vďaka fotokatalytickým vlastnostiam oxidu titaničitého kombinovaného so striebrom. Zabezpečujú, že tieto povrchy majú antibakteriálne, antivirálne a samočistiace vlastnosti, pôsobiace proti znečisteniu, aj zápachu. A táto ich vlastnosť neklesá postupom času.

Šesť farieb pre tisíce odtieňov

Taliani to s pomenovávaním produktov majú z podstaty ich ľubozvučne znejúceho jazyka jednoduché. Stačí nazvať obklad a dlažbu „svetlo“. Slovo „luce“ totiž skutočne znamená svetlo a vystihuje tak všetko, čo si pod týmto výrobkom predstavíte. LUCE si kúpite v šiestich základných farbách: čiernej, modrej, zlatej, sivej, perleťovej a striebornej. A svetlo okolo vás sa už postará o tisíce ich ďalších odtieňov, ktoré budete s touto jedinečnou dlažbou objavovať každý deň. Ak si chcete svoj výber nadčasového, moderného a vždy iného obkladu a dlažby pochvaľovať aj o desať rokov a viac, obráťte sa u nás, v K.R.T., na predajcov s požiadavkou na svetlo – LUCE.