Naučte sa variť bez učenia

Niektoré prísľuby v reklamách na výrobky zavádzajú svojimi sloganmi. No o tom našom to neplatí. Aj vy môžete podávať vami pripravené jedlo na úrovni profesionálnych šéfkuchárov už zajtra a nepotrebujete k tomu žiadne nové zručnosti. Ako je to možné?

Odpoveďou sú technológie. Tie sa raketovou rýchlosťou posúvajú vpred aj pri takých veciach, ako sú rúry na pečenie. Medzi najprestížnejšie značky patrí nemecký De Dietrich, ktorého spotrebiče ponúkame aj v našom novom kuchynskom štúdiu KRT v Liptovskom Mikuláši. Toto sú výhody jeho technológie, ktoré z vás urobia majstra kuchára.

Keď rúra premýšľa za vás

Ešte stále musíte potraviny na varenie nakúpiť a do rúry ich aj vložiť. No o ostatné detaily sa postará sonda Perfect Sensor. Navolíte si jeden zo 17 najobľúbenejších pokrmov, vložíte jedlo do rúry, spustíte ju – a až do vybratia hotového jedla máte pokoj. Sofistikované algoritmy nastavia vhodný typ a teplotu pečenia, čas prípravy, zmerajú vlhkosť a neustále si vyhodnocujú, či všetko ide tak, ako má. Na vás je už len ten magický moment – vytiahnutie voňavého jedla a servírovanie.

Ovládajte rúru na diaľku

Ak máte doma Wi-Fi, pripojte na ňu svoju novú rúru De Dietrich a do svojho mobilu si nainštalujte aplikáciu. Tak ste zas o krok ďalej v technológiách. Ak vložíte jedlo do rúry, môžete sa venovať návšteve, byť v práci, či na výlete a vo vhodný čas, kedy viete, že budete jedlo potrebovať mať hotové, si rúru na diaľku cez mobil zapnete – a ona všetko urobí za vás. Výhodou aplikácie je ponuka receptov na varenie a pečenie a tak vám nikdy nebude chýbať ani inšpirácia.

Pečte tak, ako nikto vo vašom okolí

Ak ste už niekedy piekli povedzme celé kurča, viete, že dosiahnuť to, aby neboli jeho časti vysušené je dobrá výzva. Aj na to už majú v De Dietrich odpovede. Kombinované pečenie pomocou pary bolo inšpirované technológiami, ktoré sa využívajú v profesionálnych kuchyniach. Pri takom varení sa teplovzdušné strieda s parou. Mäsá či cestá nestrácajú na objeme a chuti, pričom kôrka chleba aj mäso sú prepečené do chrumkava, kým vnútro je prepečené a plné chuti.

Kým pri kombinovanom varení je objem pary 20 – 80%, možnosťou je variť aj čisto len na pare. Tak jedlo neprichádza do priameho kontaktu s teplom a zachováva si svoju prirodzenú chuť, všetky výživné látky a pripravíte ho tým najzdravším spôsobom.

Rúra, ktorá vstane z popola

A už len jedna vychytávka na záver: Kedy ste naposledy čistili svoju rúru na pečenie? Táto vysoko nepopulárna činnosť je náročná a komplikovaná, keďže ide o veľa ťažko sa čistiacej mastnoty, ale tiež o mnoho nedostupných záhybov, túto „prácu za trest“ nemá rád nikto. No u vás už nikoho trestať nemusíte. Riešením je pyrolytické čistenie rúr De Dietrich. Ako prebieha? Prázdnu rúru zapnete na program pyrolytického čistenia. Tá sa rozohreje na teplotu až 500 ºC a tým premení všetky nečistoty na popol. Po skončení programu vám stačí jediné – vychladnutú rúru otvoriť, utrieť popol na jej dne a užívať si jej čistotu opäť tak, akoby bola nová.

Či už si chcete uľahčiť varenie, či pečenie, v novom kuchynskom štúdiu KRT sa môžete prísť o kvalitách nových spotrebičov De Dietrich presvedčiť sami. My sme presvedčení, že sa vám zapáčia tak, ako nám.