Kúpeľňová séria The New Classic

Klasická elegancia s moderným vzhľadom

New Classic je nová kolekcia kúpeľní od švajčiarskeho výrobcu Laufen, navrhnutá pod kreatívnym vedením dizajnérskej superstar Marcela Wandersa. Cieľom série je vytvorenie spojenia medzi klasickým štýlom keramiky a materiálom SaphirKeramik, ktorý má hrúbku len pár milimetrov. Séria The New Classic sa venuje reinterpretácii klasických štýlov a spája dizajnérove predstavy a kreativitu s materiálovým majstrovstvom Laufen. Séria The New Classic zahŕňa umývadlá, umývadlové misy, toalety, bidet a vaňu, vodovodné batérie, zrkadlá a príslušenstvo, ako aj nábytok a krátko po svojom predstavení už stihla získať cenu iF Design Award 2019, za zmyselnú kombináciu estetiky a funkcie.

Marcel Wanders: „Po prvý raz bol ultra-moderný SaphirKeramik sformovaný do klasickej a ikonickej podoby. Tento ľahký a zároveň pružný materiál nám dal jedinečnú príležitosť, osláviť krásu krehkej keramiky s elegantnými, mäkkými líniami. “

Neoklasicizmus

Pri čerpaní inšpirácie z klasických foriem, bol Wanders tiež dychtivý prijať moderný zmysel pre štýl a súčasne túžbu po funkčnosti. Jeho predstava o neoklasicizme, vyjadrené v  sérii The New Classic, stále zachováva dôraz na zhovievavosť, intimitu, ľudskosť a každodennú užitočnosť, pričom vyzýva k spomienkam na poéziu a romantiku dávnych časov.

Nechajte sa inšpirovať, a opýtajte sa našich vyškolených predajcov na túto horúcu dizajnovú novinku.