Séria sanity SONAR od značky Laufen

„V dnešnej dobe majú priestory v našich domovoch veľmi rozmanité funkcie: sprcha už nie je len miestom čistoty ale aj miestom pohody; na stenách sa používa chromoterapia; volia sa rôzne režimy vodných trysiek, od relaxačných až po osviežujúce; atď.. Kúpeľňa je súkromný priestor a intímna oblasť, kde sa základnou potrebou stáva naše pohodlie…“

Takto hodnotí aktuálne potreby ľudí v oblasti kúpeľní medzinárodne uznávaná dizajnérka Patricia Urquiola. Séria sanity SONAR od značky Laufen je jej tretím projektom v rámci tvory z materiálu SaphirKeramik.

SaphirKeramik

Už sme vás oboznámili s prevratnou technológiou, ktorá sa nazýva SaphirKeramik. Je to najnovšia, svetovo významná inovácia uvedená na trh a podpísala sa pod to práve švajčiarska firma Laufen. Ako už viete, materiál sa vyznačuje extrémnou tvrdosťou a rovnakou pevnosťou v ohybe ako oceľ. Laufen takýmto spôsobom bravúrne zvládol pripraviť pôdu pre tých najlepších dizajnérov, ktorí k vynikajúcim technickým vlastnostiam pridali nadčasový dizajn. Veď pri práci s takýmto materiálom nemajú takmer žiadne obmedzenia.

Sonar

Laufen spolu s dizajnérmi skúmajú nové možnosti a vlastnosti tohto materiálu a popri tom vznikajú také úžasné kúsky do interiéru ako je napríklad séria SONAR. Nezvyčajne tenké steny keramiky, štíhly vzhľad, skosené hrany či jemné vrúbkovanie na prednej strane umývadla iste pritiahnu vašu pozornosť.

Celá kúpeľňa v jednej sérii

Séria nie je len o umývadlách rôznych tvarov a typov. Z kolekcie si môžete zariadiť celú kúpeľňu a vybrať si WC misu, bidet, jedno-umývadlo, dvoj-umývadlo alebo aj nádhernú vaňu. Tí, ktorí vo vani radi relaxujete oceníte špeciálny gélový samodržiaci podhlavník. Sériu dopĺňajú skrinky pod umývadlo a závesné zvislé skrinky. Do kúpeľne si môžete vybrať niektorú z troch farebných prevedení. Tak čo, bude to zlatá, medená alebo titánovo šedá? Ani keramika nezaostáva a na výber máte z bielej klasickej, bielej matnej a bielej so špeciálnou povrchovou úpravou LCC (Laufen Clean Coat), ktorá zabezpečí, že aj po niekoľkých rokoch je keramika stále hladká a lesklá.

Umývadlá sú najpočetnejšie

Najpočetnejším druhom sanitárnej keramiky sú spomínané umývadlá a v je ich hneď niekoľko typov. Zaujme napríklad samostatne stojace umývadlo, ktoré má podľa nás dosť prísny vzhľad. Je síce atypické, ale zato sa perfektne hodí do modernej kúpeľne. Umývadlá v tvare misky sú tiež obľúbeným produktom série. Všetky majú spoločnú charakteristickú črtu – opakujúci sa motív písmena D. Odtok je vyriešený tak aby pôsobil diskrétne a fungoval s ľahkosťou a eleganciou. Voda odteká po naklonenom povrchu smerom k štrbine na okraji. A keď už budete mať vybraté to správne umývadlo a prirastie vám k srdcu, dolaďte si k nemu už aj WC misu, bidet a vaňu. Výsledkom bude nadčasová kúpeľňa, ktorú vám budú všetci závidieť.

Potrebujete si ujasniť svoju predstavu o svojej kúpeľni? Príďte sa inšpirovať k nám do kúpeľňového štúdia a uvidíte aj prvky SONAR, skombinované v rozličných dizajnových štýloch.