Benátske terazzo v sérii Accademia

Prestavujeme vám horúcu novinku pre rok 2021: objavte tradičné benátske terazzo v sérii Accademia od talianskeho výrobcu Ariostea. Accademia inšpirovaná tradičnou benátskou dlažbou rozširuje minuloročnú sériu Fragmenta Full Body a obe sú vyrábané rovnakou technológiou. Dizajn nie je vytvorený štandardne digitálnou tlačou ale vzniká násypom materiálu v celej hrúbke dlažby. Vďaka tomu štruktúru použitú na povrchu uvidíte v celom priereze.

Čo je výnimočné na sérii Accademia?

Séria je skvelou ukážkou toho, čo sa stane keď skombinujete remeselnícku tradíciu, modernú technológiu a know-how výrobcu. Autori série starostlivo vybrali materiál a pigmenty aby dosiahli čo najlepší efekt. Výsledkom je atraktívna a zároveň funkčná a univerzálna dlažba. Použite ju pri renovácii vo verzii Levigato Lucidato s lesklým povrchom a zachováte historický vzhľad. Do moderného interiéru zvoľte verziu Soft s matnou povrchovou úpravou.

Farebných prevedení je šesť a ich názvy vzdávajú hold slávnym benátskym maliarom: béžové odtiene Canaletto a Tintoretto, sivé odtiene Bellini a Tiepolo a intenzívne čierne odtiene Veronese a Tiziano. Dnes už štandardné rozmery 120×60 cm a 60×60 cm budú na jar 2021 doplnené o formáty: 150×75 cm, 75×75 cm a 100×100 cm. Zrnitá štruktúra je veľkou výhodou, pretože ak dáte dlaždice k sebe dostatočne blízko, spoje takmer nevidno a vytvoríte na pohľad pekný súvislý povrch.

Ako ju môžete využiť?

Full Body dlažby môžete využiť hocijako. Tým že sú celé z jedného materiálu ani po značnej miere opotrebenia či poškodenia nestrácajú svoj vzhľad. Preto sa hodia do verejných priestorov, nákupných centier, hotelov, reštaurácií a podobne. K vám domov odporúčame Full Body tiež, položte si jednu z nich doma v interiéri, vonku okolo bazéna, či na terasu – inovatívne technológie a široká škála vzorov medze vašej kreativite nekladú a my v KRT vám radi poradíme a pomôžeme s návrhom aj s realizáciou.