Inšpirujte sa trendmi v sanite a doplnkoch pre budúci rok

Nielen dlažby a obklady podliehajú módnym trendom. Tak, ako k oblečeniu patria doplnky, tak by kúpeľne boli nepoužiteľné bez sanity. A aj tu sme pre vás vybrali inšpirácie z talianskej výstavy CERSAIE 2021, ktoré budú ovplyvňovať smerovanie sanity v roku 2022.

Cesty na výstavy sú vždy tak trochu cestovaním v čase. Konkrétne – do budúcnosti. Keď sa ponoríte do pavilónov a predstavovaných noviniek od najprestížnejších výrobcov sveta, za chvíľu dostanete jasnú predstavu, kam bude dianie v odbore smerovať v najbližšom období. Naši produktoví manažéri priniesli z výstavy CERSAIE 2021 nielen inšpirácie a trendy v obkladoch a dlažbách. Tu je súhrn toho najpodstatnejšieho, čo potrebujete vedieť, ak zvažujete stavbu, prestavbu, alebo jednoducho radi sledujete nové trendy v kúpeľniach.

Extravagancia, personifikácia, komunikácia

Aj v sanite platí pravidlo, že len to, čo ľudí prinúti zastaviť sa v rýchlom svete, má šancu sa presadiť. Moderný svet je o pretlaku informácií, ktoré musíme spracovať každý deň a tak vyhráva len to, čo zaujme natoľko, aby sme tomu venovali chvíľu svojej pozornosti. Talianski dizajnéri si to moc dobre uvedomujú a ponúkajú návrhy, ktoré zaujmú svojou povrchovou úpravou, vzhľadom, praktickosťou a jedinečnosťou, ktoré hraničia s extravaganciou. Medzi tieto prvky patria samostatne stojace umývadlá, či doplnky, ako zo steny výklopné držiaky na uteráky. Každopádne dnešná doba praje tým, ktorí chcú mať svoju kúpeľňu, ako nikto iný. Všetko čo potrebujete je sadnúť si s dizajnérmi z K.R.T. a dať sa spolu do kreovania každého detailu, ktorý si môžete prispôsobiť presne podľa seba. Personifikácia vládne svetu kúpeľní.

Druhým trendom je snaha o to, aby prvky v kúpeľni spolu komunikovali. Tu sa jedná o umývadlá, ktoré sú súčasne nábytkom, splývanie obkladov so sanitou, či praktické prvky ako vodovodné kohútiky, pôsobiace ako dizajnové doplnky. Niekedy časti kúpeľne skutočne spolu komunikujú, ako napríklad LED osvetlenie spúšťajúce sa súčasne so sprchovou hlavicou.

Farebná keramika

O renesancii farebnej keramiky sa viac dozviete na našom blogu, keďže sledujeme tento trend už dlhšiu dobu. A potvrdzuje sa, že toto smerovanie naberá na sile. Na výstave CERSAIE 2021 sa ukázalo spojenie farebnosti s tým, o čom sme písali vyššie – komunikáciou a ladením jednotlivých častí kúpeľne. V ponuke sa tak objavili umývadlá s rovnakým povrchom, ako je obklad – napríklad vzor terrazzo, mramor, či onyx. Okrem toho sa farby dostávajú do veľmi príjemných a nerušivých odtieňov, ktoré podčiarkujú jedinečné krivky originálnych kúskov sanity, ako sú napríklad vane.

Zrkadlá ako centrálny prvok kúpeľne

Niektoré trendy už dlhodobo nevychádzajú z módy a možno práve súvisia s tým informačným šumom, ktorému čelíme každý deň. Minimalizmus je presne jedným z týchto trendov. V jednoduchosti je krása, no práve takéto kúpeľne si vyžadujú jeden výrazný a jedinečný prvok. A na výstave CERSAIE 2021 to boli práve zrkadlá. Objekt, na ktorý sa pozeráte v kúpeľni najviac, je v podstate dvojrozmerný. Okrem podsvietenia sa môžu dizajnéri „pohrať“ prakticky len s jeho tvarom. A tak sa tejto úlohy zhostili naplno. Vybrať si dnes môžete zrkadlá okrúhle, oválne, hranaté, zaoblené, či skosené. Samostatný katalóg by naplnili zrkadlá s nepravidelnými tvarmi. A nakoniec zrkadlá ako objekty, ktoré nie sú definované okolitými objektmi, ale ktoré prechádzajú poličkou či kúpeľňovým nábytkom, rúcajúc tak zvyčajné hranice priestoru v kúpeľni.